Странице

недеља, 25. новембар 2012.

И опет тај Огњен

Дерби меч 14. кола Јелен Супер лиге припао је фудбалерима Црвене звезде који су пет минута пре краја меча направили преокрет и славили са 1:2 у Ужицу!
 

 Прво полувреме почело је озбиљном приликом фудбалера Црвене звезде када је Огњен Мудрински већ након два минута игре погодио пречку након Милијашевог корнера са леве стране.

Слобода је узвратила преко Ранђеловића и Бељића али су те прилике биле далеко безопасније од оне коју је имао Мудрински. Постигла је Слобода погодак у 14. минуту али је он поништен због играња руком Предрага Ранђеловића.

Од тог тренутка распламсала се борба на читавом терену па је виђено много прекида због прекршаја који су у одређеној мери покварили ужитак публике.

У 26. минуту одбрана Црвене звезде одреаговала је панично након једне дубинске лопте а две интервенције Уроша Спајића нису биле довољне да се спречи центаршут са леве стране који је искористио Дарио Пурић и довео Слободу у вођство од 1:0.

Од тог тренутка Црвена звезда је кренула агресивније ка голу домаћина. Често "сецкање" игре због прекршаја више је погодовало домаћину који је у два наврата могао да изгуби предност.

У 37. и 40. минуту Милијаш је добро изведеним корнерима запретио одбрани Слободе која је остала на висини задатка.

Завршницу првог полувремена обележила је кардинална грешка голмана Слободе кога је лопта прелетела али Милуновић није искористио "поклон" и погодио је само спољни део мреже па се на полувреме отишло са предношћу Слободе од 1:0.

Друго полувреме почело је на исти начин као и први део меча. Овога пута Огњен Мудрински имао је две изгледне прилике да поравна резултат али је једном интервенисао голман Ранковић, када је нападач тукао са дистанце, да би само минут касније након центаршута Милијаша Мудрински лоше прихватио лопту што га је коштало боље позиције за шут па је у паду опалио ка голу али је био изблокиран.

Слобода је након тога наставила да се брани а седам жутих картона добијених до 70. минута угрозили су домаћина који је лако могао да остане бројчано слабији у односу на Звезду.

Београђани су, са друге стране лошим покушајима Лазовића и Вешовића остали без изједначења а Слобода је преко Тијага и Пурића већ у 73. минуту могла да реши питање победника али је Бајковић у оба наврата изашао као победник и оставио Звезду у животу.

У 83. минуту игре Слобода је платила цех за прегрубу игру и честе приговоре па је Славко Марић зарадио другу јавну опомену и искључење.

Звезди је два минута било довољно да са играчем више дође до изједначења. Огњен Мудрински искористио је грешку голмана Ранковића који је изашао у празно па је Црвена звезда у 85. минуту поравнала на 1:1.

У надокнади времена Мудрински користи још једну грешку голмана Ранковића и поставља коначних 2:1 за Црвену звезду што вицепрвака Србије оставља у трци за шампионску титулу.

Нема коментара:

Постави коментар