Странице

понедељак, 1. октобар 2012.

Од среде на челу табеле

Уколико у среду 3. октобра савладају Јавор фудбалери Црвене звезде ће после две године засести на чело суперлигашког каравана. 


Slika1
Свакако да је далеко битније да после 30. кола црвено-белима сви гледају у леђа, али би избијање на врх табеле у овом тренутку много значио на психолошком плану изабраницима Александра Јанковића. Првотимци Лука Миливојевић и Филип Касалица очекују да се из Ивањице врате са три бода и забележе седму победу у низу.

- Више не знам које нам је ово по реду гостовање. Са Јавором смо увек тешко излазили на крај, али не желимо да стварамо алиби, већ да максимално концентрисани уђемо у сусрет. Прво место на табели свакако је додатни мотив да пружимо све од себе - истакао је Лука.

Млади репрезентативац Србије 12. и 16. октобра биће актер бараж утакмица за одлазак на Европско првенство у Израел, против селекције Енглеске. На тај пут жели, као и сви његови саиграчи да оде у позитивном расположењу.

- Пред сваку утакмицу направимо договор са стручним штабом, добијемо задатке на терену, и трудимо се да их испунимо. До сада имамо одличан учинак што значи да добро слушамо тренера. Нису сви мечеви које смо одиграли били лепи за "око", али нас и навијаче интересују само победе. Они, као и ми желе бодове и трофеје, више него лепршаву игру. Како време одмиче, бићемо све уигранији, па ће и игра доћи - констатује Миливојевић и додаје:

- Било је периода у којима смо играли нападачки, умирали у лепоти, а нисмо побеђивали што нас је на крају крајева коштало освајања првенства - јасан је Лука.

Доласком Огњена Мудринског, улога Филипа Касалице у замислима тренера Јанковића, добила је мале измене. Црногорски репрезентативац сада игра мало повученије, али је његов учинак на терену и даље веома приметан.

- Увек се понашамо тако да нам је свака следећа утакмица најважнија. Не размишљамо много унапред, већ се концентришемо на првог наредног ривала са којим играмо, у овом случају Јавор. Надамо се победи, и искрено иако не причамо много о томе, у подсвести имамо чињеницу да ћемо се из Ивањице, уколико победимо, вратити као првопласирани - казао је Касалица.

Хитроноги нападач од почетка сезоне постигао је пет голова за београдски клуб, али га голгетерски учинак мање занима у односу на победе екипе.

- Желимо да после последњег кола имамо највише сакупљених бодова. Доласком Мудринског, играм мало повученије, и нисам класичан нападач. Све је то мање важно, јер ми смо права екипа, у којој нису важни лични, већ једино интерес Црвене звезде - закључио је Филип Касалица.

Нема коментара:

Постави коментар