Странице

понедељак, 3. септембар 2012.

Мудрински ушао у историју Звезде

Огњен Мудрински је након сјајног дебија и три постигнута гола, изнео своје импресије.

Прави фудбалски трилер по други пут у три дана приредили су фудбалери Црвене звезде. Овај пут за разлику од Франсуске, са срећним крајем. Најзаслужнији за победу и нова три бода свакако је Огњен Мудрински, који се већ наметнуо и показао да ће у овој сезони бити ударна игла екипе Александра Јанковића.




- Нисам могао ни да сањам овакав деби. Срећан сам наравно због голова, али првенствено због остварене победе. На овакав начин се освјају трофеји, и морамо да верујемо у победу до последњег судијског звиждука. Искрено, ја сам и у 92. и у 93. минуту веровао да ћемо постићи победоносни погодак, и то се и остварило - рекао је Мудрински који је већ псоле првих 90 минута у црвено-белом дресу, себи наметнуо велику обавезу.

- Сигурно да на свакој утакмици нећу давати по три гола, али ћу се трудити увек да дам максимум и да допринесем трофејима клуба. Нисам имао трему и у припреми утакмице много ми је помогао Милијаш, који ми је причом објаснио шта значи Звездин дрес, и шта треба да радим како бих савладао притисак- рекао је Мудрински.

Нешто више од 13000 навијача направило је одличну атмосферу. О свом првом сусрету са Делијама, Огњен је рекао:

- Сигурно да је и нас играче, као и навијаче пољуљао пораз од Бордоа. Имали смо све у својим рукама, и испали на несрећан начин. Верујем да ће убудуће Звезда само побеђивати - уверен је Мудрински.

Сви који су у Лав Медија центру присуствовали представљању новог нападача Црвене звезде, приметили су господина који је потписивање уговора са најтрофејнијим српским клубом пропратио сузама.

- То је био мој отац. Сви у породици смо велики Звездаши. И данас, родитељи су ми били на трибинама и први су ми честитали након меча. Сигурно да су пресрећни због мене, као и брат који је пратио сусрет са северне трибине са најватренијим навијачима. И поред свега тога не желим да истичем себе у први план, голови су заслуга читаве екипе - скроман је троструки стрелац за црвено-беле.

Први пут у историји клуба догодило се да један играч Црвене звезде на дебију три пута затресе противничку мрежу.

- Малопре сам чуо тај податак, али заиста, не желим да наглашавам свој појединачни учинак. Сви смо дали максимум, и не би било у реду да само ја добијем похвале. Требаће ми неколико дана да се слегну утисци. Постизао сам голове и дресу мог бившег клуба, али сигурно да је другачији осећај када то радите у дресу Звезде. Трудићу се да наставим тако - упорно је инсистирао на скромности Огњен.

Фудбалски професионализам не дозвољава никоме, па ни нашем нападачу да превише ужива у сласти победе. Већ сутра у 11 часова Мудрински има обавезу да се јави на прозивку младе репрезентације.

- Играмо два одлучујућа меча са Данском у Алборгу и Македонијом у Крушевцу. Волео бих да наставим са серијом голова, и да се пласирамо у бараж за Европско првенство - закључио је Огњен Мудрински, фудбалер чије људске и играчке карактеристике указују на то да је на Маракану стигао велики фудбалер пред којим је блистава каријера.

извор: crvenazvezdafk.com

Нема коментара:

Постави коментар