Странице

понедељак, 3. септембар 2012.

Црвена звезда - Раднички Ниш 3:2

Црвена звезда је успела да победи Раднички из Ниша, голом у зауставном времену и добила вансеријског нападача. Огњен Мудрински са три гола пресудио је нашем данашњем ривалу...





Стадион: Црвене звезде
Гледалаца:13321
Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад)
Стрелци: Мудрински у 12, 65. и 93. минуту за Црвену звезду, а Јовановић у 5. и 20. за Раднички.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Вешовић, Максимовић, Јовановић, Младеновић, Миливојевић, Милијаш, Димитријевић, Лазовић, Касалица, Мудрински.
Резерве: Кировски, Мијаиловић, Спајић, Бабаљ, Милуновић, Савићевић, Асамоа.
РАДНИЧКИ НИШ: Перић, Стаменковић, Вукомановић, Петровић М, Ранђеловић, Коларевић, Петровић С, Пејичић, Бинић, Јовановић, Стефановић.
Резерве: Филиповић, Пешић, Живковић, Ђорђевић, Павличић, Иванов, Петровић.

После девет година Црвена звезда и Раднички из Ниша одиграли су званичан меч у оквиру четвртог кола првенства Србије. После шока доживљеног у Француској, тренер Јанковић одлучио је да одмори неколицину играча, а место у стартних 11 заузеле су новајлије, Мудрински и Милијаш.

Свесни умора који је оставио меч у Француској, црвено-бели су покушали да на старту утакмице постигну гол и тако олакшају пут до победе. У другом минуту Димитријевић је имао прилику, после које је лопта отишла у корнер. Планове изабраника Александра Јанковића покварио је Александар Јовановић, нападач гостију који је након конфузне реакције наше одбране ухватио волеј са 20 метара и погодио Бајковићеву мрежу. То је трећи узастопни пут да први примамо гол у првенственим мечевима. Навикнути да јуре предност додали су Звездаши гас, и као плод такве игре стигло је изједначење у 12. минуту сусрета. Свој првенац у дресу најтрофејнијег српског клуба постигао је Огњен Мудрински. Офанзива ка голу Радничког је настављена, покушавали су Младеновић са дистанце, поново Мудрински из окрета, као и Јовановић главом након центаршута Милијаша који је на данашњем мечу понео капитенску траку. Мрежа се нажалост затресла поново после гола Нишлија. Опет су наше дефанзивце "мераклије" ухватиле на спавању и опет се Јовановић најбоље снашао. Његов ударац главом завршио је иза Бајковићевих леђа. До краја полувремена прилику за ново поравнање резултата имао је Миливојевић, међутим његов волеј укротио је голман гостију Перић. Умор и исцрпљеност су видљиви на играчима Црвене звезде, међутим остаје још 45 минута да се поправи утисак и забележи веома битна победа.

У другом полувремену последње атоме снаге извлачили су наши првотимци. Пораз од Бордоа могао је да нас кошта и губитка бодова у шампионату. Дисциплиноване Нишлије зналачки су крале време, и покушавале из брзих контранапада да задају проблеме нашој екипи. Да тако не буде, и да се из Београда врате празних руку побринуо се Огњен Мудрински головима у 65. и 90. минуту, тачније на самом истеку судијске надокнаде. Александар Јанковић још у полувремену желећи да раздрма екипу у ватру је убацио Асамоу и Мијаиловића, да би у последњих 20. минута прилику добио и Милуновић. Можда су могли црвено-бели и раније да реше питање победника, али се у два наврата у одсудном тренутку спетљао Асамоа. Међутим, брзоноги нападач из Гане, асистирао је код оба наша гола и умногоме допринео тријумфу.

Оно чега су се многи прибојавали, емотивне и физичке исцрпљености Милијаша и другова се испоставило као основана сумња. Са друге стране, карактер и жеља су пресудили. И наравно Огњен Мудрински. Следи двонедељна пауза услед репрезентативних обавеза током које ће главни задатак бити опоравак играча и спремање за наредне борбе у домаћим такмичењима. Из Европе смо испали у надокнади, Раднички смо победили у последњим тренуцима.

Има да се радујеш до неба, али секирација ти не гине... Ајде, играј и бори се!!!

Нема коментара:

Постави коментар