Странице

петак, 28. септембар 2012.

Праве ствари следе

Тренер Црвене звезде Александар Јанковић анализирао је период од повратка на клупу клуба из Љутице Богдана и констатовао да оно право тек предстоји, упркос томе што је до сада нанизао пет победа у домаћим такмичењима.


Црвена звезда завршила је мини "турнеју" ван Београда утакмицом у Нишу у оквиру шеснаестине финала Купа Србије.

То је црвено-белима било треће узастопно гостовање на којем је уписана победа. Иако Звезда није блистала на тим гостовањима освојено је шест бодова и обезбеђен пласман у осмину финала Купа Србије што је за Јанковића у овом тренутку најважније.

"За сада, битно је да се побеђује и да момци осећају сигурност у делу игре, да знамо шта хоћемо и да то спроводимо у дело. Из сигурности, долазе шансе. Нама би било најлепше да некоме дамо пет или шест комада, али ако то и у наредном периоду буде један гол - биће тако. Битно нам је да се побеђује и да играчи напредују, а ми смо против Радничког опет на терену имали велики број младих, седам од 11 играча имали су 20 година и млађи. У Кули их је било шест од 11... Велико је богатство за нас да ми такве утакмице, које улазе у егал завршницу, преламамо у нашу корист" рекао је Јанковић за "Мондо.рс".

Тренер Звезде свестан је проблема због кога фудбалери не успевају да дођу до константности у игри а његово решење могуће је тек током зимских припрема.

"Ја тачно знам шта је проблем. Да дођете код играча и питате их, знају и они, али вам неће рећи. Не ради се о јурењу вештица, већ о решавању проблема. То не може да се уради сада. Може да се реши оног момента када будем имао у рукама јасну слику о стању сваког играча, а то је припремни период, да се не лажемо" констатовао је Јанковић.

Црвену звезду овог викенда очекује дуел на "Маракани" против Смедерева а након тога два гостовања. Прво ће бити у Ивањици, где се игра одложени сусрет првог кола са Јавором, а након тога се путује у Суботицу.

Нема коментара:

Постави коментар