Странице

четвртак, 27. септембар 2012.

Куп никога не занима?!

Крагујевчани, Ужичани и Борчани поклекли пред тимовима из нижег ранга, остали суперлигаши сигурни. Јасно је да где нема пара, нема ни жара, а сигурно је да би неке ствари требало променити...

Било је јасно да ће већина тимова искористити ову среду да одмори првотимце и то није неочекивано, тако се ради у другим лигама, мада велики тимови увек могу да се позову на Европу, док у другим случајевима није понекад јасно шта осталима смета.

Ипак, првенство је свакако најважније, од тих мечева се живи, тачније дешавало се често да тимови који далеко стигну у купу испадну из ранга у коме се такмиче.

У Србији куп нема традицију, обично се подведе под фразу "доноси изненађење", али неке екипе гледају што пре да испадну. Јасно је да се не надају да би могле да освоје трофеј и изборе Европу, последњи пут то је пошло за руком Смедереву, а чини се да ни могућност да угосте два највећа тима у каснијим рундама није посебно примамљива.

Оно што би требало применити је правило да тим из вишег ранга обавезно игра у гостима. Тиме се мањима даје каква таква шанса јер утакмице попут гостовања Пролетера у Хумској не занимају никога.

Већина осталих суперлигаша су играли на страни, али је и Воша била домаћин, као и "Романтичари" и Слобода. Додуше Ужичанима ни то није помогло, елиминисани су на "Беглуку" од Инђије.

У каснијим рундама када после филтера обично остану суперлигаши, домаћинство би се наравно одређивало жребом. Подсетимо, у полуфиналу се играју два меча, што је у реду, ако ништа друго, с обзиром да су они највећи и са највише навијача у завршници, то повећава фудбалску понуду у сезони која је кратка и сиромашна и без много занимљивих мечева.

Лова остаје проблем, награда за пролазак у осмину финала је 1500 евра, а победник ће добити мање 30 000 што је смешна сума. Међутим, тешко је веровати да ће неко уложити више у овакво такмичење...

Нема коментара:

Постави коментар