Странице

недеља, 9. децембар 2012.

И Звезда добија свог Матеуса?

Поред најављене чистке и смањивања броја професионалаца, црвено - бели размишљају о појачањима и то из иностранства. Већ следеће недеље би требало да потпише Косановић, на мети и Бразилац из Портоа, Келвин Матеус.


Изузев фудбалера који су на позајмицама, још неколицина би могла да напусти "Маракану", рецимо Ненадић и Мирић који су провели јесен у клубу, али нису добијали шансу.

Звезда би у пролеће могла да уђе са 25 играча, то значи смањење броја професионалаца, али не и одрицање од жеље да се тим појача.

Ситуација је следећа, биће доведени играчи који би одмах могли да заиграју, Драган Џајић је то јасно рекао, клуб у овом тренутку нема ни простора, ни воље да експериментише.

Један трансфер је већ изгледа договорен, на "Маракану" би требало да стигне Милош Косановић из Краковије, млади репрезентативац и штопер који је већ раније био помињан као појачање. Његов трансфер је изгледа већ договорила ранија управа и он ће шест месеци пре истека уговора са пољским друголигашем стићи на "Маракану".

Требало би да буде замена за Максимовића који би у јануару могао да се пресели у Олимпијакос.

"Спорт" пише о интересовању Звезде за Келвина Матеуса, младог Бразилца који је стигао у Порто и наступа у "Б" тиму "Змајева". Колико смо успели да сазнамо, од овог играча се више очекивало, прилично је млад, а још није успео да се избори за место под сунцем. Овај клуб ретко греши у избору појачања из Бразила, Матеус је везни играч који игра иза шпицева, очекује се да Зоран Стојадиновић заврши већи део посла.

Наравно, у питању би била позајмица, а везе извесно новог спортског директора у Португалу би могле управо да буду пресудне.

Он се и заложио за довођење играча који ће бити појачање, али и стићи на позајмицу јер клуб нема новца у овом тренутку. У Звезди процењују да на домаћем тржишту нема квалитетних фудбалера, односно да су купили све што вреди када су у питању млади играчи, па би странци могли да оплемене тим.

И даље се спекулише да би могли да оду Бајковић, Микић и Димитријевић, ако стандардни голман напусти "Маракану" биће активиран Јованић који се вратио из Пољске и слободан је играч. Али, бившег голмана Спартака хоће и Војводина.

Сутра ће ствари бити јасније након извештаја Александра Јанковића који ће заједно са Стојадиновићем практично направити списак жеља, али и саопштити на које играче не рачуна...

 

Нема коментара:

Постави коментар