Странице

среда, 12. децембар 2012.

Бразилци опет у моди?

Странци који играју у мањим српским клубовима често заврше у Партизану, Звезди или Војводини. Некад се исплати, други пут не, сада у жижи Тијаго и Елиомар Силва.


Србија је ретко када одскочна даска странцима за Запад Европе, али неафирмисани фудбалери из других земаља скрену пажњу на себе и докопају се понекад наших највећих клубова, што је степеница више ка жељеном ангажману.

Увек је рецепт исти, стигну у неки од мањих клубова где се доказују и израсту у звезду прелазног рока у Србији. Оно што је њихова предност уз цену је што и не морају да се прилагођавају. Уз то, највећи српски клубови их добију за проценте, што значи да на крају од евентуалног трансфера у иностранство корист имају сви.

Ове зиме у жижи ће бити Тијаго и Елиомар Силва, фудбалери који су скренули пажњу одличним играма за Слободу и Јавор.

Стигао је прошле сезоне из Паулисте, клуба из свог родног Сао Паола, наметнуо се тренеру Стаменковићу, покушавао је према неким причама да нађе ангажман и прошлог лета, сада је, након одличних партија заинтересовао Црвену звезду.

"Свиђа нам се Тијаго, проблем је број странаца, морао би ФСС да помогне да повећа квоту у клубовима ЈСЛ, без петорице нисмо конкурентни у Европи",
рекао је "Спорту" будући директор црвено - белих Зоран Стојадиновић.

Што се тиче Елиомара Силве, он је најближи Партизану. Прате га Звезда и Војводина, али је шампион изгледа договорио трансфер и чека да оде Немања Томић. "Спортски журнал" верује да ће усмени договор бити врло брзо преточен на папир.

Елиомар је поникао у мало познатој екипи Кардозо Мореира, две године је играо професионално у нижим лигама, а онда стигао у Србију. Пар година је старији од земљака, био је најзаслужнији за сјајне резултате Јавора ове јесени.

Да ли двојицу Бразилаца чека прелазак на наредни ниво?

Нема коментара:

Постави коментар