Странице

четвртак, 6. децембар 2012.

Гончаренко нови тренер

Једна од идеја за новог тренера је Виктор Гончаренко који седи на клупи БАТЕ Борисов. Белорус је најмлађи тренер у историји Лиге шампиона, а на неки начин би представљао компромис између две струје на "Маракани". И навијачи за ову идеју...

 
 Како пише "Спорт" у Звезди су већ ступили у контакт са Гончаренком који је синоћ водио тим у Лиги шампиона против Бајерна.

За овог стручњака се везује доминација клуба из Борисова у Белорусији, али и писање историје, пласман у Лигу шампиона 2008. када је постао најмлађи тренер у историји овог такмичења.

Подвиг је поновио ове сезоне, а у међувремену је прошле успео и да презими у Европи. То су сјајне препоруке, међутим питање је колико је оваква Звезда примамљива младом тренеру који је прекинуо фудбалску каријеру пре десет година због повреде.

На неки начин он би спојио оно што два мишљења о новом тренеру која обитавају ових дана на "Маракани".

Зоран Стојадиновић жели странца, већи део управе је на том мишљењу, међутим проблем је новац, наиме, сви помињани су прескупи, а не гарантују ништа. Са друге стране, Гончаренко би вероватно био јефтинији, не тражи посебне услове, попут преводиоца, возача, али лист је дошао до сазнања да једино инсистира на комплетном стручном штабу из Белорусије, тачније својим сарадницима.

Драган Џајић је и даље за домаћег стручњака, конкретно Рајевца. Ситуација је таква да ће клуб морати да пресече до краја недеље, када ће бити прихваћена оставка Јанковића. Не мислимо конкретно да именује тренера, већ да одлучи о фото - роботу новог човека на клупи.

Најпопуларнији навијачки портал redstarbelgrade.info је спровео анкету међу навијачима њих преко 70% би веома радо видело Белоруса на клупи, а разлог је веома јасан, он има сјајан резултат са тимом који црпе снагу од домаћих играча, форсира играче из своје школе и гаји препознатљив стил игре од кога не одступа годинама...

На потезу је Звезда...


Нема коментара:

Постави коментар