Странице

петак, 2. новембар 2012.

Барселона помаже Србији да добије директног представника у Лиги шампиона?!

Револуционаран план за реформу Лиге шампиона дао је председник Барселоне Сандро Росел. Први човек каталонског гиганта и четвороструког првака Европе у изјави за чувени шпански радио Кадена Сер сматра да најелитније такмичење треба проширити двоструко, односно на 64 клуба уместо досадашњег система у којем учествује 32 екипе.
 

Росел подржава план председника Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишела Платинија о олакшаном путу клубова из слабијих земаља ка елити, али верује да то може да буде још лакше и једноставније. Наиме, он сматра да свака држава Европе, њих 53, треба да има директног представника у Лиги шампиона, првака, а да осталих 11 места попуне високопласирани тимови из најјачих лига, као и најбољи учесници квалификација.

Према његовом виђењу, такмичење би се одвијало у 16 група са по четири тима, а по две најбоље би се пласирале у шеснаестину финала.

- Овакав систем такмичења би додатно популарисао фудбал у целој Европи и Лига шампиона би постала још атрактивније такмичење у свим земљама - истакао је Росел за Кадена Сер.

Љубитељима фудбала у Србији не преостаје ништа друго него да се захвале председнику Барселоне на оваквој иницијативи, као и да се надају да оваква идеја има шансу код челника УЕФА.

Нема коментара:

Постави коментар