Странице

уторак, 13. новембар 2012.

Вучић: "Звезда не сме да нестане"

  Потпредседник Владе Србије Александар Вучић најавио је да ће држава учинити све како би спречила нестајање ФК Црвена звезда који већ годинама не личи на гиганта који је својевремено харао светом и Европом.



Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је данас да је Црвена звезда проблем за све у држави и да ће власт видети како може да помогне да тај фудбалски клуб "буквално не би нестао".

"Вечерас је састанак о Звезди пошто је то велики проблем за све нас у држави и видећемо шта може да се учини да се помогне да клуб буквално не би нестао, а дужан је преко 60 милиона евра", рекао је Вучић телевизији Пинк.

Вучић је истакао да држава "није формални власник", али "разуме значај" и Звезде, и Партизана.

"Морамо да видимо на који начин ћемо да извршимо репрограм њихових пореских обавеза јер не може да се дозволи да они не плаћају порез. Као што плаћају сви, морају и они", казао је он.

Вучић је рекао да мора да се види на који начин ће држава гарантовати онима који желе да улажу у спортске клубове.

"Пошто су огромна дуговања за порез, видећемо како да направимо одређени грејс период, па да онда идемо са репрограмом тих пореских дугова, да видимо како и где можемо да помогнемо, како и на који начин да гарантујемо онима који желе да улажу у наше клубове", рекао је Вучић.

Председник Црвене звезде Владан Лукић напустио је данас то место пошто је, како је рекао, "изгубио енергију, снагу и могућност" да води тај фудбалски клуб.

Нема коментара:

Постави коментар