Странице

четвртак, 20. септембар 2012.

Дисциплинска комисија суспендовала Делије

Дисциплинска комисија ФСС реаговала је данас после инцидената који су у недељу виђени на стадиону Радничког у Крагујевцу, пре и током меча са Црвеном звездом. Против домаћина покренут поступак, а навијачима Црвене звезде изречена привремена мера ''суспензије на гостовањима''.




Прва реакција Дисциплинске комисије после озбиљних навијачких инцидената у Крагујевцу минулог викенда, уследила је на данашњој седници, када су и донете прелиминарне дисциплинске мере.

Наиме, дефинитивна одлука о кажњавању одговорних биће донета током следеће недеље, до када треба да се прикупе све потребне информације о дешавањима на ''Чика Дачи'', а до тада ''дисциплинци'' су покренули поступак против крагујевачког Радничког, док су навијачима Црвене звезде изрекли привремену меру ''суспензије на гостовањима''.

То практично значи да навијачима Црвене звезде неће бити дозвољен организован одлазак на утакмицу у Кули против Хајдука, а први човек Дисциплинске комисије ФСС Слободан Пајовић сматра да ће ова мера имати ефекта.

''Овакву казну смо већ изрицали навијачима Новог Пазара и крагујевачког Радничког. Тада је дала резултат, па верујемо да ће тако бити и у случају навијача Црвене звезде.

Дакле, навијачи неће моћи да уђу на стадион са клупским обележјима, неће им бити дозвољен групни улазак, нити ће им се организовано продавати улазнице.

Ово је иста мера која је изречена Србији од стране УЕФА после инцидената у Ђенови, па наших навијача није било нигде на гостовањима током квалификација за ЕП 2012'', објашњава Пајовић, који је свестан да се у пракси може догодити и супротно, али ипак верује да ће у Кули преовладати ''прави љубитељи фудбала''.

1 коментар:

  1. baš bi voleo da vidim ko će to da mi zabrani da uđem na stadion... sve ovo je sranje jer na naše stadione može da se uđe sa punom ratnom opremom, obezbeđenje je tu samo zbog plate a boli ih k...c ko kako ulazi

    ОдговориИзбриши