Странице

субота, 15. септембар 2012.

Звездашице добиле три појачања и нови УО

Женски фудбалски тим Црвена звезда изабрао је нови Управни одбор на чијем челу је дугогодишњи спортски радник Света Мирковић. Поред тога представљена и три појачања из САД.




 Екипа Црвене звезде добила је нови УО и три играчице које долазе из Сједињених Америчких Држава.

"Циљ новог Управног одбора јесте да женски фудбал дигне на виши ниво и да Црвена звезда буде лидер и у Србији и на Балкану", рекао је агенцији Бета Мирковић.

Он је истакао да је женски фудбал у свету у експанзији и да је приметно да у Србији, у којој још није довољно заступљен, влада све већи интерес како играчица тако и гледалаца и спонзора.

Тренер Црене звезде Дарко Стојановић истиче да је екипа веома млада али да већ има шест репрезентативки Србије у А селекцији и већи број у млађим селекцијама.

"Наша амбиција је да будемо бољи него прошле године када смо били вицешампиони и финалисти Купа Србије", рекао је Стојановић.

Главни конкурент ФК Црвена звезда је висегодишњи шампион нишки Машинац.

Стојановић је навео да су у А Ререзентацији Србије капитен Ивана Ерак, најбољи стрелац Јована Дамјановић, затим Нада Живановић, Нада Попов, Ивана Дамјановић и Ивана Крстић, а интересантан податак је да у екипи наступају и три играчице из САД, две из Лос Анђелеса и једна из Њујорка.

"Голман Американка Алиса Кларк из Лос Андјелеса изразила је жељу да брани за репрезентацију Србије и тренутно смо у процедури добијања држављанства за њу", рекао је тренер Стојановић, додавши да је у тиму и Тара Коркоран из САД, "а од пре неки дан са нама тренира и веома млада играчица из САД Софија Инфанте".

Софија Инфаннте ћерка је сталног координатора УН у Србији и сталног представника УНДП-а Вилијама Инфантеа.

Нема коментара:

Постави коментар