Странице

субота, 1. септембар 2012.

Јанковић и Лазовић пред Раднички

Још увек у својим главама фудбалери Црвене звезде премотавају филм уназад и враћају га на последњих пет минута утакмице са Бордоом. Шокантна елиминација биће још неко време сигурно предмет расправе код многих Звездаша, међутим, већ сутра на Маракану стиже Раднички из Ниша у оквиру четвртог кола националног шампионата.
Slika2
После девет година "Мераклије" су поново део суперлигашког каравана и сутра ће против "рањених" црвено-белих покушати да прикажу свој максимум. Тренер Јанковић и првотимац Дарко Лазовић, верују да ће до утакмице која се игра у недељу, 2. септембра од 19 часова, успети да се стабилизују и остваре победу која ће имати велики значај за тим.

- Меч са Радничким за нас је од изузетне важности. Сутрашњи сусрет долази нам након свега што смо преживели у Француској и пре паузе услед репрезентативних обавеза. Победа над Нишлијама много би нам значила у бодовном, резултатском и психолошком смислу. Желимо такође да оправдамо подршку и поверење које смо добили код велике већине Звездашке јавности после свега што смо приказали у двомечу са Французима. Екипа Радничког је сигурно својим повратком у елиту обогатила српски фудбал, и тако једна велика и фудбалска средина је неопходна домаћем спорту - истакао је Јанковић.

Са мишљењем шефа стручног штаба слаже се и првотимац Дарко Лазовић, који је терен стадиона Шабан Делма напустио са сузама у очима.

- Много смо потресени испадањем из Европе на онакав начин, и мислим да нас очекује тежак меч са Радничким. Наш противник, иако није играо мечеве у свом граду као домаћин, добро је стартовао и у три кола и освојио четири бода. Трудићемо се да се што пре опоравимо и да уђемо у велику серију победа у првенству
- нагласио је понајбољи играч нашег клуба.

Млади стручњак на клупи Црвене звезде моћи ће већ сутра да рачуна на новајлије Милијаша и Мудринског, док појачање из Рада, Александар Пантић, нема право наступа.






- Након данашњег тренинга видећу какав нам је здравствени биланс. Сви моји играчи имају велику жељу да играју, али не смемо ризиковати са новим повредама. Многи од њих осећају проблеме са мишићима, и било би веома ризично да са таквим проблемима заиграју
- образложио је Јанковић и додао да верује да и поред свега што се издешавало последњих дана, мотива у редовима црвено-белих има.

- У односу на све приказано наравно да осећамо тугу, али немамо разлога за стид, напротив, поносни смо. За то нам право дају и реакције јавности. Приказали смо много позитивних ствари и на њима сигурно можемо да градимо оптимизам за наставак домаћих такмичења
- закључио је Јанковић.

Нема коментара:

Постави коментар