Странице

петак, 18. јануар 2013.

ДОМИНАЦИЈА у дербију у свим спортовима!

Звезда добила све дербије ове сезоне у екипним спортовима!
У пет најважнијих спортова у Србији, скор је следећи: Црвена звезда - Партизан 6:0, плус један нерешен резултат!


ДА ЛИ ЗАИСТА ПОЧИЊЕ НОВИ СПОРТСКИ ПОРЕДАК У СРБИЈИ? Навијачи Црвене звезде имали су више разлога за славље од када су почеле нове сезоне у националним такмичењима. Њихови љубимци остваривали су победе у “вечитим дербијима” у готово свим спортовима, укључујући ту и оне у којима последњих неколико година доминира Партизан.

Укратко, у пет најважнијих спортова у Србији, скор је следећи: Црвена звезда – Партизан 6:0, плус један нерешен резултат!

ФУДБАЛСКА ЦРВЕНО-БЕЛА СЕРИЈА

Свакако, 143. фудбалски дерби одигран на “Маракани” у новембру једна је од најслађих победа – из преокрета. Партизан, петоструки узастопни шампион Србије, имао је 1:0 и 2:1, али су фудбалери Звезде у другом делу игре показали ново лице, због чега је славила 3:2.

Звезда је тако наставила и заокружила перфектан низ у 2012. години – четири меча – четири победе, уз гол-разлику 8:2!

КОШАРКАШКО СВАНУЋЕ

Годинама је кошаркашки дерби називан “вечити тренинг”, али су се у 8. колу АБА лиге, пред око 5.000 махом Партизанових гледалаца у хали “Пионир”, “делије” радовале због убедљиве победе 92:78. Екипа Владе Вукоичића је за 13 минута постигла 40 поена и одиграла најбољу утакмицу у сезони, искористивши истрошеност подмлађене екипе српског шампиона после једва 48 сати од пораза од Бамберга у Евролиги.

ВАТЕРПОЛО РАПСОДИЈА ПОСЛЕ 19 ГОДИНА

Летошња појачања су се исплатила кошаркашком, а још више ватерполо клубу. И ту је доманција Партизана на веома климавим ногама, што је показао најпре дерби у новембру, када су ватерполисти Црвене звезде остварили историјску победу над Партизаном на “Ташмајадану” и после велике борбе тријумфовали 8:5. Последњи пут Звездини ватерполисти победили су вечитог ривала далеке 1993. резултатом 13:10 у финалу плеј-офа, када је Звезда последњи пут била шампион, тада Југославије.

Недавно финале Купа Србије донело је нов обрачун у базену. Многи су типовали на то да ће крагујевачки Раднички славити над подмлађеним Партизаном у полуфиналу, али су “црно-бели” успели да закажу нови спектакл са екипом Дејана Савића, овог пута на Бањици. Приредили су “вечити” још неизвеснију и занимљивију утакмицу, у којој је победник одлучен после продужетака, после којих је Звезда постала тек трећи освајач националног купа.

РУКОМЕТНА (КАО) ПОБЕДА

И реми је био велики као победа у рукометном дербију. Троструки узастопни шампион Суперлиге Србије Партизан одиграо је нерешено у првом овосезонском “вечитом дербију”, у оквиру четвртог кола 26:26 (15:13). “Црно-белима” је то први од два ремија у сезони, на табели је тренутно први са 24 бода, док је дубиозна ситуација у црвено-белом клубу све гора после неколико одузимања бодова због неисплаћених дуговања бившим играчима.

ОДБОЈКАШИ – СВЕ ПО СТАРОМ

У одбојци је Звезда само потврдила своју надмоћ над вечитим ривалом. Актуелни првак Србије је у два меча у Винер штедише Суперлиги славио идентичним резулатом 3:1, препуштајући вечитом противнику трећи сет.

Ако ови дербији буду значили и титуле, нема шта – спортска 2012/13. биће црвеним словом уписана у календар Спортског друштва Црвена звезда!

Нема коментара:

Постави коментар