Странице

недеља, 23. децембар 2012.

''Вечити дербији'' у 2012. - Звездиних 4:0...

У години на измаку, фудбалери Партизана су освојили још једну титулу, најдуже се задржали у Европи од српских представника, затим освојили и јесењу титулу, афирмисали велики број младих играча, али им је највећа ''кнедла у грлу'' кад се осврну на учинак у 2012. веома лош исход у сва четири вечита дербија.



 
У години која се сматра једном од најтежих, ако не и најтежом у богатој историји Црвене звезде, због огромних финансијских проблема који су клуб довели на ивицу стечаја, црвено-бели су у сва четири дуела са ''вечитим ривалом'' изашли као победници.

Три пута су се ''вечити'' састајали током пролећа, када су на клупама седели Роберт Просинечки, односно Аврам Грант, а четврти пут ове јесени, када су их предводили Александар Јанковић, односно Владимир Вермезовић.

Пролетос је Звезда у полуфиналу Купа оба пута савладала Партизан са по 2:0, пласирала се у финале, а онда и освојила трофеј у дуелу са чачанским Борцем.

Већ почетком маја, екипа под вођством Аврама Гранта имала је прилику да се реваншира црвено-белима у првенству, али уместо тога, уследио је нови шок за црно-беле и то у последњем минуту меча у Хумској, када је Каду сјајним пројектилом матирао Петровића за коначних 1:0.  

Звездини унутрашњи проблеми постали су још израженији јесенас и када је клуб малтене био на ивици колапса, уследио је нови ''вечити дерби''. Деловало је да ова утакмица долази у најгорем тренутку по Звезду, али се испоставило супротно. И поред доминације Партизана у првом полувремену, црвено-бели су преокренули у наставку и на крају славили са 3:2. 

Црно-бели ће у 2013. свакако, осим нове титуле, имати и императив прекидања овог негативног низа у дуелима са Звездом, али ако су овако прошли кад је Звезда била у ''расулу'', утисак је да ће им бити знатно теже да наредне године значајније поправе скор у дуелима са ''вечитим ривалом''. 



Нема коментара:

Постави коментар