Странице

уторак, 23. октобар 2012.

Мотивисано и агресивно у Кули

Тренер Црвене звезде Александар Јанковић свестан је да ће сутрашњи Куп дуел са Хајдуком у Кули представљати искушење за његове играче али очекује да се као браниоци трофеја црвено-бели из Куле врате "са штитом".


Месеца дана прошло је од првенственог дуела Хајдука и Црвене Звезде у коме је славила гостујућа екипа.

Тај меч у Кули обележиле су празне трибине и минимална победа Црвене звезде. Ипак, период између два меча поменутих ривала донео је много промена а једна од њих је и та да Хајдук игра много боље и налази се у успону форме.

Иако је свестан те чињенице Јанковић не преза од сутрашњег противника и најављује мотивисану и агресивну игру свог тима крај Кишовог канала.

"Имамо исте амбиције, и са истом жељом и жаром улазимо у сутрашњи дуел. Након убедљиве победе над БСК-ом и добре игре, очекујем да моји играчи покажу исти ниво агресивности и мотивације. Хајдук се адаптирао на новог тренера, победили су Смедерево, играли нерешено са Војводином и форма им је очигледно у узлазној путањи. И поред тога, обавеза Црвене звезде је да побеђује у свим мечевима" рекао је Јанковић.

У Кули ће овога пута бити и навијача па ће играчи обе екипе имати мотив више да се докажу а најаве тренера Милановића да ће Хајдук играти отворено радују Александра Јанковића.

"Верујем да ће обе екипе приказати бољи фудбал, а што се исхода тиче, не кажем да ће бити исти резултат, али свакако очекујем победу свог тима. Као човека који воли фудбал, радују ме најаве из Хајдука да ће играти офанзивно и да ће изаћи на терен да се надигравају" констатује стратег Београђана.

Правила ФСС кажу да се после нерешеног исхода након 90 минута игре у Куп утакмицама изводе једанаестерци.

Уколико до тога дође Јанковић је спреман као и његови играчи који редовно вежбају извођење казнених удараца.

"Ми увек вежбамо пенале, без разлике да ли нас очекује Куп или првенствени сусрет, иако у досадашњем делу сезоне нисмо имали прилике да изведемо ниједан шут са беле тачке" закључио је Јанковић.

Утакмица осмине финала Купа Србије између Хајдука и Црвене звезде игра се у среду 24. октобра од 14 часова.

Нема коментара:

Постави коментар