Странице

четвртак, 25. октобар 2012.

Мудринском годину дана суспензије

Млади репрезентативци Србије Огњен Мудрински и Никола Нинковић кажњени су од стране дисциплинске комисије ФСС са по годину дана забране играња у свим репрезентативним селекцијама због учествовања у тучи након меча са Енглеском у Крушевцу!


Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије данас је заседала у Београду и донела неколико важних одлука по хитном поступку.

Најважнија је она која се тиче кажњавања актера инцидената након бараж меча са репрезентацијом Енглеске коју су "Орлићи" недавно играли у Крушевцу.

Како је било захтевано изјаве свих актера ових инцидената стигле су на адресу Дисциплинаца а поред тога прегледани су сви видео снимци и фотографије који су били доступни а на којима се видело ко је све учествовао у тучи играча и чланова стручног штаба.

Дисциплинска комисија на челу са председавајућим Слободаном Пајовићем донела је следећу одлуку:

"Играчи Младе репрезентације Србије Никола Нинковић и Огњен Мудрински кажњени су са по годину дана забране играња у свим националним селекцијама!" стоји у саопштењу Дисциплинске комисије ФСС.

Поред фудбалера Црвене Звезде и Партизана кажњени су још и чланови стручног штаба Младе репрезентације Срђан Максимовић (тренер голмана) и Андреја Милутиновић (кондициони тренер). Обојица су кажњени са по две године забране рада у свим националним селекцијама.

Председник Дисциплинске комисије Слободан Пајовић образложио је овакву одлуку и истакао да је она морала бити донета ради поштовања истинских вредности фер-плеја.

"Поменути играчи и чланови Стручног штаба наше Младе репрезентације су кажњени због кршења Етичког кодекса ФС Србије, чиме су нарушили основне принципе и постулате фер-плеја. Као што смо обећали, чланови Дисциплинске комисије су обавили брзу, али потпуну истрагу, независно од поступака који ће бити вођени пред органима УЕФА и тужилаштва наше земље. Приликом изрицања одређених казни водили смо рачуна о чињеници да код неких има речи о понављању грешака и без обзира што они нису процесуирани код горе наведених органа казнена мера је морала да буде управо оваква" саопштио је Пајовић.

Нема коментара:

Постави коментар