Странице

среда, 3. октобар 2012.

Лазовић одвео Звезду на врх!

Црвена звезда је од данас на лидерској позицији у Суперлиги! У одложеној утакмици првог кола, Звезда данас после преокрета савладала домаћи Јавор у Ивањици са 2:1, а гол одлуке постигао је Дарко Лазовић у 80. минуту. Јавор повео преко Ифеанија на старту другог полувремена, изједначио Мудрински у 55. минуту. Бројне шансе на обе стране.


Пре почетка утакмице, председник Звезде Владан Лукић уручио је поклон првом човеку Јавора поводом сто година постојања клуба из Ивањице.

Уводни минути протекли су без већих дешавања, након првих пет минута није виђено конкретних прилика, игра се на средини терена и уводни део утакмице протиче у уобичајеном испитивању снага.

У шестом минуту бележимо и течну акцију Црвене звезде која се завршава фаулом над Милуновићем који је свом тиму донео слободан ударац са неких двадесетак метара од гола домаћег тима.

Прекид изводи Милош Димитријевић чији солидан шут у даљи угао одлази поред стативе голмана Николића.

У 15. минуту домаћи тим долази и до прве прилике да озбиљније угрози Бобана Бајковића.

Ипак, након фаула над Елиомаром на неких тридесетеак минута, домаћи тим не успева да упути озбиљнији шут ка голу Црвене звезде. Слаб покушај Ђорђевића.

Два минута касније Касалица добро пробија по десној страни, улази у казнени простор домаћина и готово са гол-аут линије упућује оштру лопту ка средини терена коју ипак без проблема хвата голман Јавора.

Наредни минути доносе неповезану и испрекидану игру оба тима. Такође, нешто грубља игра доноси доста посла за судију Миодрага Гогића који у 22. минуту показује и пррви жути картон на утакмици.

Дефанзивац Црвене звезде Милан Јовановић је зарадио опомену након оштрог старта над брзоногог Ифеанија. Поменути фудбалер Јавора за сада делује и најагилнији у екипи домаћег тима.

Протиче и пола сата утакмице у Ивањици, без правих прилика на обе стране.

У 32. минуту меча, прекршај над Касалицом на ивици казненог простора, 'скраћени корнер' са леве стране је и добра прилика за Ненада Милијаша.

Искусно је Милијаш упутио директан ударац ка голу Николића који лопту боксује у корнер.Одлична прилика за црвено-беле.

Већ у следећем нападу нова прилика за Звезду, Пантић након продора са десне стране упућује центаршут, а Касалица са десет метара главом право у голмана Николића.

И у последњим тренуцима првог полувремена, поново слична ситуација, опет је Пантић центрирао ка Касалици, а овај главом послао лопту изнад пречке.

После првих 45 минута голова нема.

Али од 49. минута Јавор води голом Ифеанија - 1:0!Слободан ударац са леве стране, Бајковић лоше реагује у свом казненом простору, а Ифеани се најбоље сналази за вођство домаћих!

Сјајан почетак другог полувремена, три минута касније Димитријевић је одлично шутирао са двадесетак метара, али је голман Николић уз помоћ стативе успео да сачува своју мрежу!

Али, три минута касније, ипак изједначење. Одличан центаршут Јовановића са леве стране, Мудрински је на правом месту и предност Ивањичана је анулирана - 1:1!

Притисак Звезде се наставља, ређају се прилике пред голом домаћих, али још увек нема потпуног преокрета. Лазовић је у 56. минуту упослио Мудринског, који не успева да искористи још једну прилику.

Узвраћају Ивањичани у 62. минуту преко Јакимовског, који са ивице казненог простора гађа горњи леви угао Бајковићевог гола, али голман Звезде одлично интервенише.

Два минута касније нова прилика за Мудринског, који је побегао Миловићу, али је лопту послао поред десне стативе.

Минут касније Милијаш је покушао из слободног ударца са око 25 метара, али је голман Јавора био на правом месту.

У 73. минуту стопостотна прилика за Јавор! Брз контранапад кроз средину, Елиомар Силва је сјајно упослио Ифеанија који излази потпуно сам пред Бајковића, али голман Звезде спашава гол који су сви већ ''видели''!

Четири минута касније, још један одличан покушај Јакимовског. Са двадесетак метара искоса са леве стране гађао је ближи угао, али Бајковић поново одлично интервенише.

И после периода нешто боље игре Јавора, у 80. минуту Звезда ипак долази до преокрета! Касалица је одличним центаршутем са десне стране пронашао Лазовића, који ударцем из прве шаље лопту у доњи леви угао Николићевог гола - 1:2!

Тренер Звезде Александар Јанковић затим је извео Мудринског, увео Мијаиловића и до краја Београђани успевају да сачувају стечену предност која их води на чело табеле.

Јавор: Николић, Ђорђевић, Миловић, Новаковић (од 87’ Мишић), Власић, Остојић (од 90’ Ђокић), Елиомар, Видић, Момчиловић, Јакимовски (од 83’ Миловановић), Ифеани.

Црвена звезда: Бајковић, Микић, Пантић, Јовановић, Младеновић, Миливојевић, Димитријевић (од 73’ Бабаљ), Милијаш, Милуновић (од 50’ Лазовић), Касалица, Мудрински (Мијаиловић од 81.).

Нема коментара:

Постави коментар