Странице

уторак, 11. септембар 2012.

УЕФС: Звезда престигла партизан


Црвена звезда је најбоље пласирани српски клуб на новој листи Удружења европских фудбалских статистичара (УЕФС) . Црвено-бели из Београда имају предност од 0,01 поена над црвено-белима из Новог Сада и заузимају 156. место у конкуренцији 313 клубова из Европе.

Црвена звезда и Војводина су испред Партизана, који је једини успео да се пробије у групну фазу Лиге Европе, па и поред тога заузима тек 191. место на листи УЕФС. Учешће у евро-такмичењу донеће, ипак, црно-белима бодове захваљујући којима ће брзо претећи два црвено-бела тима.





На листи воде клубови из Скандинавије и Белорусије. Разлог томе је што УЕФС табелу прави на основу резултата остварених од јула до јуна. На северу и истоку Европе такмичења су увелико у току, што тамошњим клубовима даје предност у односу на екипе са запада континента.

Време и резултати ће учинити своје, па ће већ половином јесени поредак бити другачији. У врх ће се пробити екипе из најквалитетнијих европских лига и они који буду најуспешнији у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Нема коментара:

Постави коментар